Pappaforumet

... for moderne fedre som er til stede og tar ansvar
FAR OG BARN er pappamagasinet for ekte mannfolk som er til stede og tar ansvar for sine barn. Det maskuline motstykket til de rosa mammabladene. Vi tar menn og papparollen å alvor! Bestill et årsabonnement i dag for kun kr. 295 + porto/eksp. (kr 84). Den perfekte farsdagsgave! http://bestill.farogbarn.no
Dato/klokkeslett: Ons Nov 20, 2019 7:23 am

Tidssone UTC
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 5 innlegg ] 
Forfatter Melding
 Innleggets emne: Dårlig far uten fri av og til?
InnleggSkrevet: Lør Jul 07, 2012 9:28 am 
Jeg jobber på toppledernivå i næringslivet, i en ubarmhjertig bransje. Men takket være nettopp det, har vi mulighet til å bo veldig bra, reise på dyre ferier, kjøpe flotte ting til barna etc.

Problemet er at jeg bruker nesten all energi på jobben. Ikke for at jeg vil, men rett og slett fordi det er det som kreves. Er jeg f.eks borte bare noen dager, blir kundene sure, og jeg mister masse inntjening. Uansett, det går selvfølgelig ut over familien, fordi vi får for lite tid sammen i hverdagen. MEN, jeg er hjemme ca kl 18 hver dag, og tar meg god tid med barna om morgenen, før jeg kjører dem til skolen. Og jeg bruker minimalt med tid til andre ting utenom det jeg gjør sammen med familien. Sånn sett føler jeg samtidig at jeg ikke klarer meg så verst.

Pointet er: Jeg føler at jeg har sluttet å være personen Chris. Og jeg og samboeren min er ikke lenger et par. Vi gjør aldri noe sammen uten barna. Jeg er altså bare jobb- Chris og pappa-Chris. Alt vi gjør, og alt som jeg gjør på fritiden, involverer barna. Vi har bl.a. en jente på bare et år, og det er jo i seg selv veldig krevende. På kveldene, som vi burde hatt for oss selv, våkner hun hele tiden, og vi stuper utslitte til køys rundt midnatt hver kveld.

Dette gjør at jeg stadig oftere distanserer meg fra både barna og hele familiesituasjonen. Siden jeg/vi aldri har en time fri til å gjøre noe som virkelig gleder OSS som par - og meg som person - så gjør dette at jeg rett og slett blir en elendig far. Uten hverken overskudd eller lyst til å være sammen med barna mine i perioder. Det har jeg selvfølgelig fryktelig dårlig samvittighet for.

Er det flere av dere her inne som har det slik??


Rapporter dette innlegget
Topp
  
Svar med sitat  
 Innleggets emne: Re: Dårlig far uten fri av og til?
InnleggSkrevet: Tir Okt 30, 2012 11:27 am 
Ja, det kan du være sikker på at det er. Mange har det omtrent sånn som du, og altfor mange bare fortsetter som en hamster i løpehjulet til de stuper, uten å tenke over at de faktisk kan velge noe annet, hvis de vil.
Så bra at du beskriver det som ser så "ideelt" ut, og at du opplever det som, vel, ganske langt fra ideelt. Ros til deg for motet ditt!
Veldig få får "gratis lunsj", og du forteller her hva dyr bolig, dyre ferier og dyre gaver egentlig koster. Er du villig til å betale den prisen, så bare kjør på, men det høres jo ikke sånn ut på det du skriver. Og vær i alle fall klar over at det sporet du er inne i, i verste fall kan komme til å føre deg til samlivsbrudd, bitterhet og elendighet.
Men du er likevel heldig. Du har alle muligheter til å ta noen grep og snu skuta i tide, hvis det er det du ønsker. Mitt råd til deg vil være å ta en ordentlig prat med din kjære, skaff gjerne barnevakt en weekend og reis bort, ikke primært for en luksushelg, men for å få tid og ro til å snakke ordentlig sammen om de prioriteringene dere har gjort til nå, med godt betalt, men krevende jobb, dyrt hus, høyt forbruk, altfor lite fritid osv. Er det virkelig det livet dere ønsker å leve? Hvis dere er enige om at det ikke er dette dere vil, så finn ut hva dere egentlig vil og legg en realistisk plan for hvordan dere kan endre kurs i riktig retning. Det er bare dere to som vet hva dere egentlig vil, hva som er viktig og mindre viktig for dere. Lag planen skriftlig, med prioritert rekkefølge og tidsfrister, og sett gjerne en dato for når dere skal gå gjennom på nytt og eventuelt justere kursen. Da vil det være enklere å evaluere underveis, samtidig som den kjennes mer forpliktende for begge og overgangen blir lettere å gjennomføre. Ikke forvent at alt kan snus oppned på et blunk, men begynn feks med å redusere forbruket og legge penger til side, finn et rimeligere sted å bo, (JA, det er fullt mulig!) finn enklere ferieformer osv. Etterpå kan du gjøre karrieregrepene, finn en mindre krevende jobb, reduser til 80% om du kan, mens barna er små. Det er tross alt bare noen få år, men de kommer ikke tilbake.
Hvis dere får til å bli enige om en snuoperasjon, har dere alle forutsetninger for få et liv dere vil være mer fornøyd med. Og hva er egentlig vitsen med strevet ellers?
Lykke til!
Hilsen farmor


Rapporter dette innlegget
Topp
  
Svar med sitat  
 Innleggets emne: Karriereforeldre: Balansekunst på alle arenaer!
InnleggSkrevet: Fre Nov 30, 2012 12:44 am 
Avlogget
Site Admin

Registrert: Fre Jun 09, 2006 10:54 pm
Innlegg: 60
Boken KARRIEREFORELDRE tar for seg spørsmålet Hvordan ha en fantastisk karriere og samtidig være aktivt til stede for barna?

Forfatteren har intervjuet 23 sympatiske karriereforeldre – hovedsakelig ledere, som har vært igjennom perioder som du kanskje står i nå. Jeg tror vi alle ønsket oss en god mentor i tidlig alder, som kunne ha gitt oss en samling av beroligende råd til uværsdager. En som kunne fortelle at vi likegodt kan senke forventningene til det”perfekte”, og at vi er gode nok som vi er.

Les mer om boken <<her>>.


Rapporter dette innlegget
Topp
 Profil Send en e-post  
Svar med sitat  
 Innleggets emne: Re: Dårlig far uten fri av og til?
InnleggSkrevet: Ons Mar 27, 2013 10:33 pm 
Porno på jobb er jo en bra ting.. man får også kjøpt en liten but-plug på koondomeriet. Den er fin å ha når man vil stimulere seg rektalt mens man runker. Lykke til chris!
Hvest æ høre mer syting no kommer æ å fike dæ! Tenk på de jævlan som oppleve at mora stikk av med kids'n!? Man blakke sæ på advokata og hælvette fortere enn du klare å rope kuk i fitte på altan din i frogner, mens chiablis'en renn ut av næsn din. No må du fanmæ roe dæ ned din førbanna hæstkuk..!

Forresten så lurer jeg på om noen vet når barnet kan være litt hos pappa? Mitt lille gull er nå 8 mnd og tenkte etterhvert å prøve å få mora med på en på en liten opptrappinsplan (+trekant med besteveninna som har en helt sinnsyk kropp!)etter barnet er fylt ett år. Hva mener dere? Høres dette plausibelt ut!?


Rapporter dette innlegget
Topp
  
Svar med sitat  
 Innleggets emne: Re: Dårlig far uten fri av og til?
InnleggSkrevet: Ons Jul 03, 2013 11:03 pm 
Avlogget

Registrert: Ons Jun 19, 2013 10:14 am
Innlegg: 2
Jeg kjenner problemstillingen din veldig godt, Chris. Jeg var riktignok ikke på toppledernivå, men et godt stykke "der oppe".
I mitt tilfelle bestemte jeg meg for at familien min var viktigst, og ikke pengene og jobben. Jeg bestemte meg for å bytte jobb, faktisk helt ned på "tanketom soldat som bare følger ordre" nivået. Og for meg har dette vært fantastisk!
Jeg er ikke lenger pappaen som aldri er hjemme, pappaen som alltid er stresset og sur, pappaen som alltid sitter med mobilen eller PCen i fanget. Nå har jeg barna i fanget hver eneste dag.

Og pengene? Savner dem ikke i det hele tatt. Så lenge man har kontroll på budsjettet så klarer man seg på gjennomsnitsslønna. Savner jeg jobben? Nei, ikke i det hele tatt. Jeg leverer barna hver dag i barnehage, og er på jobben ca halv åtte. Halv tre pakker jeg kofferten og drar hjem, lager middag, henter ungene i barnehagen klokka 4, også koser vi oss alle sammen når mor kommer hjem klokken halv fem.

Greit nok, jeg kan ikke lenger dra på flotte ferieturer til utlandet hvert eneste år, men dæven som vi koser oss likevel.

Jeg har prøvd meg i grenselandet til toppledelsen og jeg vet jeg kan det, men akkurat nå er familien viktigst. Den dagen ungene er ute av hjemme bestemmer jeg meg kanskje for å entre ledelsen igjen.

Moralen er, tenk nøye igjennom hva som er viktigst. Penger og karriere, eller barna dine?


Sist flyttet til topp av Anonymous den Ons Jul 03, 2013 11:03 pm


Rapporter dette innlegget
Topp
 Profil Send en e-post  
Svar med sitat  
Vis innlegg fra forrige:  Sorter etter  
Opprett et nytt emne Svar på emnet  [ 5 innlegg ] 

Tidssone UTC


Hvem er i forumet

Brukere som leser i dette forumet: Ingen registrerte brukere og 11 gjester


Du kan opprette nye emner i dette forumet
Du kan skrive innlegg i dette forumet
Du kan ikke redigere dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke slette dine egne innlegg i dette forumet
Du kan ikke laste opp vedlegg til dette forumet

Søk etter:
Gå til forum:  
cron
Powered by WP Remix © 2008 - All rights reserved.
phpBB.no - Norsk phpBB-support